Over ons

Het Museum

Jarenlang heeft de Stichting de 50 jaar historie van de Nederlandse Alouette III onderzocht en in kaart gebracht. Hierbij werden er vragen gesteld als ‘Wat is er gebeurd met de kisten?’ en ‘Waar zijn ze gebleven?’. Met de verwerving van een belangrijk aantal van deze helikopters zijn we er nog niet. Wij vinden de mens en het verhaal essentieel en van groot belang. Het laten herbeleven van deze lange historie in beeld en geluid, live in onze showroom of met social media. Of wanneer we op locatie zijn met onze helikopter om zo de historie in leven te houden en ons museum promoten.

Onze enthousiaste aanhang groeit en geeft aan eindelijk een club mensen gevonden te hebben die deze historie waardeert en bewaard. Vaak vinden o.a. nabestaanden ons om historisch materiaal te schenken. Een veel gehoorde opmerking: “Dankzij jullie leeft mijn man / vrouw voort in gedachte, maar ook in jullie museum!”

Openingstijden

Wij zijn regulier geopend op vrijdag en zaterdag. Door de weeks zijn wij geopend op afspraak. Elke vrijdag is ons restauratieteam aanwezig. Deze dag wordt er hard gewerkt aan onze kisten

Is een afspraak geblokkeerd, dan hebben we een Event en is het Alouette Museum voor bezoekers gesloten 

Over ons

De Stichting

Onze Stichting levert belangeloos een belangrijke bijdrage aan de Grote Hoogvliegersdag die de Stichting Hoogvliegers op vliegveld Lelystad organiseert. Als Stichting Alouette Museum Barneveld staan we daar met onze helikopters en leveren mankracht om te assisteren. Zo geven wij iets terug aan kinderen die ziek zijn en het moeilijk hebben.

We hebben met onze kisten bij Veteranendagen in Den Haag en Eindhoven gestaan en blijven dat doen als daarom gevraagd wordt.

Inmiddels hebben zich bij ons aangemeld: ex-medewerkers van de Koninklijke Luchtmacht, monteurs, piloten, luchtmacht fotografen en medewerkers van de traditiekamers op de vliegvelden. Maar ook prominenten uit de top van Defensie hebben hun medewerking toegezegd. Verder hebben civiele handjes zich ook bij ons aangesloten om te helpen bij restauraties en ondersteuning van activiteiten.

Over ons

Publiciteit en samenwerkingen

In januari 2021 hebben we groots de publiciteit gezocht wat heeft geresulteerd in publicatie bij Piloot en Vliegtuig, Helispot.nl en meerdere dagbladen als het AD, Reformatorisch Dagblad, Barneveldse krant. Dit heeft ons veel belangstelling en waardering opgeleverd. Maar ook spotters wereldwijd hebben ons een podium gegeven.

Recentelijk heeft de stichting een samenwerkingsverband gesloten met Museum Deelen voor de bouw van een poortwachter.

Werken we samen met het Aeroseum in Gotenburg (Zweden), de Belgische luchtmacht, en het Irish Air Corps Aircraft Museum.

We zijn in gesprek met een aantal bedrijven om ons te ondersteunen. Want we werken hard aan een vruchtbare toekomst van ons Museum.

Wat we doen

Museum. Workshops. Verhuur. Merchandise.

Het Alouette Museum Barneveld is meer dan een Museum alleen. Er worden ook diverse workshops gegeven. Daarnaast is het ook mogelijk om een helikopter te huren. Of u kunt een artikel van de enige, echt AMB-merchandise aanschaffen in de webshop!

Shop

Van Grasshoppers Craft Polo's tot Bomber Jackets

In onze webshop zijn verschillende artikelen te koop. Voor een eerlijke prijs ontvangt u mooie AMB-merchandise. Hiervan houden we 10% over en helpt u bij de opbouw van het Alouette Museum!

Doneren

Steun ons Alouette Museum!

U kunt ons Museum ook financieel steunen door donateur te worden, eenmalig te doneren of via de bank te doneren. Klik op de knop voor meer informatie over donaties. 

Translate