Walk-around door Bert van Rhijn

Koop HIER uw ticket, er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar!

Walk-around van de SA316B Alouette A-301

Ervaringsdeskundige Bert van Rhijn neemt u mee in de wereld van de Alouette III.
Een middag vol met ins en outs.
Wij willen u de unieke gelegenheid geven alle details te bekijken en bespreken en we bekijken de techniek zoals u die nog nooit hebt kunnen aanschouwen.

Over Bert van Rhijn
Als dienstplichtige is Bert opgekomen in november 1970 bij de Landmacht. Functie mineur (springstoffen en mijnen) en als zodanig na de opleiding ruim een jaar in Seedorf gestationeerd.
In mrt 1972 afgezwaaid. Een jaar burger en in mrt 1973 opgekomen bij de KLu om opgeleid te worden tot spec. MCV (monteur conventionele vliegtuigen). de KLu had toen nog de Piper, Beaver en de Alouette en de Fokker F-27 in het bestand.
In maart 1974 werd hij bij het 298 squadron geplaatst op Vliegbasis Soesterberg.
Van 1985 tot 1990 was hij ook FCF-monteur. (Functional Check Flight)
In december 1990 werd hij bevorderd tot sergeant-majoor en werd hij opzichter vliegtuig onderhoud op de Alouette. Tussendoor heeft Bert ook nog van 1977 t/m 1979 aan de Bölkow BO-105 gewerkt.
Als opzichter VO werd hij uitgezonden naar voormalig Joegoslavië tbv de European Community Monitoring Mission. De A-301 en de A-343 liepen daar schade op ten gevolge van beschietingen.
In 1995 ging Bert naar Boeing in Philadelphia om omgeschoold te worden op de CH-47D Chinook.
Hij was direct betrokken bij de ontscheping en opbouw van de eerste twee Chinooks bij ECT op de Maasvlakte. Eind januari 1996 is Bert als opzichter betrokken bij opbouw van de 3e Chinook, gevolgd door 2 in de haven van Antwerpen.
In 1998 omgeschoold op de AS532U Cougar bij het 300 squadron. Met de Cougar is Bert 3x uitgezonden geweest. In 2003 naar Bugogno in Bosnië, in 2005 naar Tallil in Irak en in 2007 naar Kandahar in Afghanistan. Bert was toen al 57 jaar oud.
Na 4 jaar extra gediend te hebben is in december 2008 Bert met leeftijdsontslag gegaan.
Bert is de auteur van het boek Gentille Alouette wat de geschiedenis van de Alouettes in Nederlandse dienst beschrijft.

Wilt u alles weten over deze prachtige machine?
Koop dan nu uw ticket op deze pagina!

Zaterdag 25 september 14:00 uur in het Alouette Museum Barneveld.

sep 25 2021