Presentatie SAR en haar luchtfotografietaak

Koop uw ticket HIER, er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar!

De SAR-vlucht fotografeerde langs de Oost-Duitse grens

Als je het hebt over de SAR-vlucht dan denk je al snel aan het redden van mensen. Wat velen niet weten, is dat deze tevens de fotovlucht van de Koninklijke Luchtmacht was, waarbij niet alleen belangrijke doelen in het toegewezen oorlogs- (verdediging) gebied onder verschillende seizoen en omstandigheden werden gefotografeerd, maar ook strategische infrastructuur diep aan de andere zijde van de Oost-Duitse grens.

Oud SAR boordmonteur Pieter Schram en oud-luchtfotograaf Eric Vorstenbosch presenteren samen een inkijk in deze unieke taak van de SAR die lang onbelicht bleef.

Over Eric Vorstenbosch

Sinds 1991 in dienst bij de Koninklijke Luchtmacht. Eerst als grondfotograaf en vanaf 1997 t/m 2014 als een van de twee luchtfotografen binnen de KLu. Momenteel schrijft Eric een boek over luchtfotografen bij de luchtmacht waarbij onder andere het werk van zijn illustere voorgangers Arie Kraak, Ron de Vries en Floris Griek met Alouette ’s aan bod komt. Momenteel is hij een van de communicatieadviseurs van vliegbasis Volkel.

Over Pieter Schram

Elt b.d. Pieter Schram trad in 1971 in dienst bij de Koninklijke Luchtmacht en werd in 1974 geplaatst als helikopter onderhoudsmonteur bij het 298 Squadron. Van 1985 tot 2003 was hij boordmonteur-redder en hoistoperator bij de SAR/Fotovlucht – het latere 303 (SAR) Squadron – en als boordmonteur tot 1989 als zodanig ingedeeld op diverse fotovluchten met de SAR Alouette III. Eind 2010 ging hij met functioneel leeftijdsontslag en schreef een tweeluik over de 55 jaar SAR-historie.

Wilt u weten waarom juist onze kisten langs de Oost-Duitse grens vlogen?
Wat en hoe er vanuit de Alouette ’s daar gefotografeerd is?
Koop dan nu uw ticket op deze pagina!

Zaterdag 30 oktober 14:00 uur in het Alouette Museum Barneveld.

okt 30 2021